Święta Wielkiej Nocy w D.W. „Harnaś”

Niech Wam będzie wiosennie słonecznie i świątecznie

Niech cieszą Wasze oczy

kolorowe pisanki i wielkanocne baranki

Niech się Śmigus Dyngus wodą na Was leje

a zając przyniesie radość, pokój i nadzieję.

Szanowni Państwo

Mamy przyjemność zorganizowania dla Państwa Świąt Wielkanocnych w wyjątkowym miejscu jakim jest D.W. HARNAŚ w Bustryk koło Zakopanego. Góralskie wnętrze obiektu, świąteczne menu, oraz pachnące wiosną dekoracje, pozwolą Państwu na chwilę zapomnienia. Szefowa kuchni zatroszczy się aby podczas pobytu stół Wielkanocny uginał się od specjałów staropolskiej i góralskiej kuchni. Z nami poczują Państwo prawdziwą wiosenną atmosferę, a Harnaś na ten czas stanie się dla Państwa domem rodzinnym. Dla planujących przyjazd w tych dniach proponujemy 6,5 i 4 dniowe pobyty .

Program pobytu

WIELKI PIĄTEK

Od godz. 13:00 przyjazd i zakwaterowanie gości . Godz. 17:00 – 19:00 pyszna obiadokolacja – kapuśniak postny, ryba w panierce, ziemniaki, zestaw surówek, owoc . Dla dzieci: naleśniki z serem, bitą śmietaną i polewą truskawkową . Od godz. 19:30 Fabryka Wielkanocnych Jaj. Wspólne malowanie, zdobienie,  kraszenie jaj i robienie ozdób wielkanocnych.

WIELKA SOBOTA

Godz. 7:30-9:30 Bufet szwedzki (solidne postne śniadanie) Godz.10:30 Wyjazd bryczkami do zabytkowego kościoła Św. Anny w Zębie na święcenie pokarmów. (płatne 40.00 zł/od osoby, przygotowanie koszyczka ze święconką 50.00 zł)) Godz. 17:30 – 19:30 Obiadokolacja przy zapachach piekących się mięsiw, ciast i potraw świątecznych - Pieczarki ze szpinakiem i serem. Pstrąg smażony, frytki, surówki, kompot, . Dla dzieci: filet z soli, frytki. Deser: ciasteczka.

WIELKA NIEDZIELA

Godz. 9:00 Uroczyste Śniadanie Wielkanocne ze święconką, przy tradycyjnym polskim stole. Nie może zabraknąć na nim chrzanu, żuru, jaj na wiele sposobów szynek, kiełbasy swojskiej i boczku, babek i innych specjałów. Po śniadaniu i po obiedzie degustacja wielkanocnych ciast, herbatek owocowych i kaw. Godz. 16 – 17 Obiadokolacja - Rosół z makaronem, kotlet „Harnaś” schabowy z nadzieniem (ser, papryka, pieczarki, cebulka), ziemniaki, zestaw surówek, lampka wina, galaretka z owocami i bitą śmietaną.  

Godz. 19 Wieczór Góralski Menu: udo z prosiaka z surówką z pory i marchewki oraz sos chrzanowy , barszczyk z krokietem, oscypek z żurawiną, zimna płyta, moskole, korboce, bundz, przekąski, sałatki 2, smalec i chleb swojski , napoje ciepłe i zimne. Degustacja serów góralskich (oscypek, korboce bundz) Będą do nabycia na sklepie w dniu wyjazdu.

Lany Poniedziałek Wielkanocny

Godz. 8 – 10 świąteczne śniadanie (Bufet szwedzki) a po śniadaniu czas na korzystanie z atrakcji Harnasia: Jacuzzi 2 os ze światłoterapią, bilard, ping pong, piłkarzyki, cymbergaj, mini siłownia, spacery, trekking, Godz. 17 Wielkanocna grillowa obiadokolacja przy ognisku i przy kominku :  karczek, ziemniaczki, kapusta zasmażana,oscypek grillowany, kaszanka swojska, chlebek swojski i smalec ze skwarkami,ogórek kwaszony, grzaniec, kawa, herbata. Dla chętnych o 20:00 kulig na Furmanową z pieczeniem kiełbasek przy ognisku w plenerze z widokiem na Zakopane i Tatry. Na rozgrzewkę winko grzane i herbatka z sokiem dla dzieciaków.

Wtorek po Świętach

8:00 - 10:00 Śniadanie (bufet szwedzki) Godz. 12: 00 Pożegnania nadszedł czas, wyjazdy gości lub przedłużenie pobytu po cenach promocyjnych.

Oferta 6-dni (5 noclegów)

pokój 1 os. – 930 zł za os.

pokoje 2 os. – 830 zł za os.

pokoje 3,4 os. – 770 zł za os.

-Dzieci 3 – 10 lat 670 zł za os.

-Dzieci 11- 15 lat 730 zł za os.

Oferta 5 dni( 4 noclegi)

-Pokój 1 os.- 880 zł za os.

-Pokój 2 os.- 780 zł za os.

-Pokój 3 i 4 os.- 720 zł za os.

-Dzieci 3 – 10 lat 620 zł za os.

-Dzieci 11- 15 lat 680 zł za os.

Oferta 4 dni (3 noclegi)

-Pokój 1 os.- 830 zł za os

-Pokój 2 os.- 730 zł za os

-Pokój 3-4 os.- 670 zł za os

-Dzieci 3 – 10 lat 570 zł za os

Dzieci 11 – 15 lat 630 zł za os

-Dzieci do lat 3 (bez osobnego miejsca do spania) Gratis

Zapewniamy miły serdeczny nastrój www.harnaszakopane.pl harnas@gmail.com

Tel. (18) 20 715 97,Tel/Fax (18) 20 710 07Tel. Kom. 693 999 458 lub 606 347 999